CIO 2.0: INFORMATIEVOORZIENING ALS INNOVATIE INSTRUMENT      
  strategisch
Bij het omgaan met vraagstukken wordt nogal eens gewerkt aan het in stand houden van wat men al heeft, maar dan in een nieuwe technologische setting. CIO 2.0 vindt dat voorop moet staan dat onze informatievoorziening (de gehele, dus niet alleen het ICT deel) strategisch ingezet moet kunnen worden. De informatievoorziening moet de motor zijn van innovatie. De informatievoorziening moet klaar zijn om ingezet te worden voor het bereiken van een voorsprong op onze concurrenten.


disruptive business
Denk aan disruptive business met behulp van business intelligence technologie of big data / data lake technologie. Hierdoor ontstaan mogelijkheden om de business compleet anders te laten werken. Een mooi voorbeeld hiervan is Uber. Dat bedrijf begon in 2009 als limosineverhuurbedrijf in San Francisco. Het is inmiddels uitgegroeid tot een miljarden bedrijf dat op wereld schaal opereert.


continu proces
Nadenken over de bijdrage die de informatievoorziening kan geven aan innovatie moet een continu proces zijn. CIO 2.0 faciliteert dit voor mij als CIO.